Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Justir Design Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Solutie sterila cu acid hialuronic Synoz
150 lei
Brand
Solutie Vascoelastica
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Descrierea produsului: Synoz 2 ml
1 % Acid hialuronic. Soluţie sterilă de unică folosinţă.

Instructiuni de utilizare:
Forme farmaceutice de ambalare disponibile

Seringi preumplute (20 mg acid hialuronic dizolvat în 2 ml ser fiziologic) ambalate în cutii de carton. Produsul este sterilizat cu abur.

Descrierea produsului:
Synoz este compus din ser fiziologic în care s-a dizolvat acid hialuronic cu proprietăţi vâscoelastice. Synoz conţine 1 % hyaluronat de sodiu (sare a acidului hialuronic) cu grad înalt de purificare, cu o greutate moleculară între 1000 şi 1400 KDalton. Alte componente : clorură de sodiu, fosfat de sodiu, apă pentru preparatul injectabil.

Hialuronatul de sodiu este compus din lanţuri repetitive de unităţi dizaharidice de N-acetliglucozamină şi glicuronat de sodiu, şi reprezintă o componentă esenţială a lichidului Synoz, căruia îi conferă proprietăţi vâscoelastice deosebite. Hialuronatul de sodiu conţinut de Synoz este obţinut prin fermentaţie şi nu este supus nici unei modificări prin procese chimice. Synoz este disponibil în seringi din sticlă, de 2.25 ml, care conţin 2 ml de soluţie. Conţinutul seringii este steril şi apirogen.

Indicaţii:
Synoz este recomandat in cazul durerii sau mobilităţii reduse a articulaţiei urmare a bolilor degenerative, traumatismelor sau în cazul modificărilor suferite de articulaţie. Synoz este un substituent al lichidului sinovial, ce facilitează recuperarea proprietăţilor fiziologice şi reologice ale articulaţiei afectate de osteoartroză. Această acţiune terapeutică este clar exprimată de caracteristicile particulare ale acidului hialuronic utilizat.

Acidul hialuronic continut de Synoz este obţinut prin fermentatie, nu suferă modificări chimice şi prezintă o tolerabilitate crescută. Synoz înmagazinează proprietăţile vâscoelastice ale lichidului Synoz, facilitând astfel reducerea durerii şi îmbunătăţirea mobilităţii articulare. Synoz acţionează doar la nivelul articulaţiei în care este injectat, fără a avea o acţiune sistemică.

Posologia şi modul de administrare:
Aspiraţi surplusul de lichid din articulaţie înainte de injectarea cu Synoz.
Synoz nu trebuie folosit dacă dispozitivul a fost deschis sau deteriorat. Injectaţi Synoz la temperatura camerei şi în condiţii aseptice controlate. Îndepărtaţi capacul seringii cu deosebită atentie, pentru a evita contactul cu factori externi. Utilizaţi un ac cu diametru corespunzător, între 18 si 22 G. Ameliorarea este imediată : chiar după prima injecţie indexul global WOMAC scade, iar după a treia injecţie scăderea devine statistic semnificativă.

Contraindicaţii:
Nu injectaţi Synoz în articulaţia genunchiului în caz de stază venoasă sau limfatică a piciorului. Synoz nu trebuie injectat în articulaţia infectată sau inflamată, sau dacă pacientul suferă de vreo afecţiune cutanată sau infecţie în zona în care se face injecţia.

Efecte secundare:
În timpul tratamentului cu Synoz pot apărea simptome cum ar fi durerea, senzaţia de căldură, roşeaţa sau tumefierea. Aceste simptome pot fi tratate apilcând pe genunchiul afectat comprese cu gheaţă. În general aceste simptome nu persistă mult. Asiguraţi-vă că pacientul vă informează despre aceste posibile efecte secundare care pot apărea după tratamentul cu Synoz.

Precauţii la utilizare:
Înainte de utilizare verificaţi ca seringa să fie intactă.
Synoz trebuie injectat doar pe pielea sănătoasă. Injectaţi Synoz doar în spaţiul intraarticular ! Nu injectaţi prin sistemul vascular, în ţesuturile sinoviale sau în capsula articulară. Infiltraţiile extraarticulare cu Synoz pot cauza efecte locale nedorite. Nu administraţi Synoz dacă e prezentă colectie de lichid extracelular. Nu sterilizaţi din nou seringa ! Conţinutul seringii se utilizează o singură dată. Dupa injectare, recomandaţi pacientului să evite activitatea fizică intensă şi reluarea activitaţii normale numai dupa câteva zile.

Depozitare:
Utilizaţi produsul doar dacă nu a depăşit data expirării înscrisă pe ambalaj. Acest dispozitiv medical trebuie păstrat la temperaturi ce nu depăşesc 25 grade Celsius. Nu se congelează. Odată deschis, dispozitivul trebuie utilizat şi apoi îndepărtat.
Din Gura in Gura